"Sănătatea nu este totul, dar totul fără sănătate e nimic." Schoppenhauer

Friday, 19 07 2024

Ramona, 31 ani, arhitect, "despre sedintele de psihoterapie"


Fiecare dintre noi este un ignorant fata de anumite domenii. Eu am fost printre cei care au subestimat importanta psihoterapiei.
Cum ar putea sa stie cineva mai bine decat mine care sunt alegerile potrivite pentru mine sau cum ar putea sa ma ajute un strain sa fiu mai fericita? Astea sunt intrebari  pe care si le pune orice sceptic sau mai rau, ignorant, asa cum eram si eu.

Printr-o conjunctura  intamplatoare  am ajuns sa cunosc, o spun cu convingere acum, cel mai potrivit specialist si acest lucru nu mi-a schimbat viata, dar mi-a daruit-o din nou.

Ma consideram un om implinit, cu studiile terminate, cu un loc de munca extraordinar, casatorita, cu bunastare, tanara si sanatoasa cand tot ce cuprindea aceasta lume a mea, schitata in cateva cuvinte s-a prabusit. Acel moment avea sa fie cea mai mare tragedie a vietii mele, dar in acelasi timp cel mai mare dar trimis de Univers, am murit ca sa ma nasc din nou.

Nu exista cuvinte care sa descrie durerea care ma mistuia pe dinauntru, lunile de agonie, disperarea prietenilor si apropiatilor care erau neputinciosi si doar ma sunau sa se asigura ca rezist tragediei prin care treceam.

Am cerut ajutorul acestui specialist, d-na psiholog Iudita VISAN (Bio-Holistic) omul care m-a ajutat sa gasesc resurse sa iau totul de la capat.

Asa am invatat semnificatia cuvintelor  trebuie, alegere, nevoie, rabdare, incredere asa am invatat ce inseamna un gand, ce este o interpretare , ce este imaginatia, ce inseamna vorbele, ce inseamna faptele, ce atragem cu puterea noastra din Univers si mai ales am invatat multe despre cea mai ignorata zona de cunoastere din viata mea: EU.

Cine sunt eu? De cand ma stiu am invatat cat am putut de mult despre tot ce este in afara mea. Am urmat scolile obisnuite apoi altele superioare si, ca orice om, as zice, am invatat despre tot felul de lucruri din exteriorul meu. Asta a fost unicul sens pe care l-am parcurs in drumul catre imbogatire a cunosintelor. Nu m-am gandit niciodata sa exploatez celalalt Univers in sensul opus si anume despre mine. Nu stiam nimic despre mine. Stiam ce mi-au spus altii despre mine, de la data nasterii si cum ma numesc, cine sunt parintii mei, stiam ce mi s-a spus  ca trebuie sa fac si sa stiu ca sa…

Psihologul este omul care stie sa tina o flacara aprinsa si sa te calauzeasca in cautarea prin bezna a propriului Sine. El, aparent, doar te tine de mana si te ajuta sa descoperi. Restul depinde de tine.

Dar sa recunoastem…cat este de importanta calauza atunci cand parcurgi cel mai intunecat drum din viata ta?

Multumesc OMULUI   Iudita VISAN   careia ii datorez recuperarea mea ca fiinta!

Marturii

  • 1
  • 2
  • 3

Ioana , 27 ani, economist: "despre sedin…

Am intrat prima oara la cabinetul Bio Holistic la recomandarea unei prietene pentru serviciile de reflexoterapie. Aveam probleme cu somnul si ma simteam fara energie...

Ramona, 31 ani, arhitect, "despre sedin…

Fiecare dintre noi este un ignorant fata de anumite domenii. Eu am fost printre cei care au subestimat importanta psihoterapiei ...

Cristina-Maria – 26 ani, jurnalista: "vi…

Ma exprim foarte bine prin scris. In mare parte, in asta consta si meseria mea. Cu toate acestea, mi se pare dificil sa va arat exact cum m-au ajutat vizitele la cabinetul Bio Holistic. Ar trebui probabil, sa ma fi cunoscut ...

Scroll To Top