Tuesday, 25 06 2024

Nutritie

Va hraniti corpul fizic dupa cum va traiti viata. Cum va hraniti? Intr-un mod apropiat de rutina, adica luati mesele la ore fixe? Va hraniti fara sa va intrebati prea multe, deoarece sunteti convins ca asa trebuie facut acest lucru? Inseamna ca actionati la fel si in viata. In multe situatii nu dumneavoastra sunteti cel care conduce. Faceti o multime de lucruri deoarece credeti ca asa trebuie sa le faceti. Ignorati insa de ce credeti ca trebuie sa fie asa.

Din obisnuinta repetam acelasi lucruri. Va puteti hrani si actiona din obisnuinta. Acest lucru tine de dimensiunea mentala. Insa puteti de asemenea sa descoperiti ca va situati mai mult in dimensiunea emotionala observand felul dumneavoastra de a va hrani.

Spuneti-va : "Da,pot manca ceea ce vreau cand vreau eu. Dar oare chiar am nevoie sa mananc? Sunt pregatit sa platesc pretul?" Apoi faceti alegerea.

Aceasta metoda va fi mult mai eficienta decat sa va spuneti: "Nu trebuie sa fac asta...nu trebuie!” Aceasta afirmatie ne obsedeaza si ne face sa actionam in sens opus a ceea ce vrem.

Corpul dumneavoastra este format din cinci elemente esentiale: sase elemente nutritive.

Este compus din apa, proteine, vitamine, glucide(zaharuri si hidrat de carbon), lipide (grasimi esentiale) si minerale. Astfel de fiecare data cand corpul este lipsit de unul sau mai multe dintre aceste elemente esentiale, ii trimite creierului dumneavoastra un mesaj pentru ai semnala acest lucru. Atunci creierul va comanda pofta de a manca ceva  care sa acopere acea lipsa. Corpului ii revine responsabilitatea de a avertiza creierul despre nevoile sale.

Observati tot timpul daca va este cu adevarat foame si daca aveti nevoie de ce mancati si ce beti in cursul saptamanii. Notati zilnic daca ati actionat de foame, din emotie, din obisnuinta sau de pofta. Acest lucru va va ajuta sa vedeti ce domina in viata dumneavoastra, fie ca este vorba despre dimensiunea mentala, fie despre cea fizica sau emotionala.

CorpCorpCorpCorp

Marturii

  • 1
  • 2
  • 3

Ioana , 27 ani, economist: "despre sedin…

Am intrat prima oara la cabinetul Bio Holistic la recomandarea unei prietene pentru serviciile de reflexoterapie. Aveam probleme cu somnul si ma simteam fara energie...

Ramona, 31 ani, arhitect, "despre sedin…

Fiecare dintre noi este un ignorant fata de anumite domenii. Eu am fost printre cei care au subestimat importanta psihoterapiei ...

Cristina-Maria – 26 ani, jurnalista: "vi…

Ma exprim foarte bine prin scris. In mare parte, in asta consta si meseria mea. Cu toate acestea, mi se pare dificil sa va arat exact cum m-au ajutat vizitele la cabinetul Bio Holistic. Ar trebui probabil, sa ma fi cunoscut ...

Scroll To Top