Friday, 19 07 2024

Reflexologie

Reflexologiaeste o stiinta cu o abordare holistica si are doua componente:

-         reflexodiagnosticul;
-         reflexoterapia;

Reflexodiagnosticul - consta in stabilirea dezechilibrelor la nivelul corpului fizic permite evaluarea starii de sanatate a unei persoane intr-un timp foarte scurt.

Reflexoterapia - tehnica de masaj al punctelor reflexogene situate mai ales pe labele picioarelor, pe coloana vertebrala, pe maini si pe cap; vizeaza restabilirea echilibrului energiei vitale a tuturor glandelor si a tuturor organelor corpului. Ajuta la rezolvarea problemelor identificate si la reechilibrarea organismului.

Reflexodiagnosticul

Metoda consta in accesarea zonelor reflexe de pe talpi si in functie de sensibilitatea aferenta se recomanda schema de terapie.

Stresul, o proasta alimentatie, tulburarile emotionale deregleaza circuitul energetic in tot corpul. Masajul prin presiune asupra zonelor reflexe deblocheaza energia si pregateste corpul pentru starea naturala de sanatate.

Reflexoterapia

Experientele practice au demonstrat ca destinderea sistemului nervos reprezinta preludiul obligatoriu al oricarui tip de tratament. Dupa stimularea punctelor de destindere si de tonifiere, subiectii observa ameliorarea rapida, exprimandu-si uimirea in diverse moduri: „Ma simt atat de bine! Ma simt complet destins. Simt furnicaturi in tot corpul si caldura care coboara de-a lungul coloanei vertebrale, pana in gambe...”, „As vrea sa dorm, sa ma odihnesc” sau, dimpotriva „Ma simt atat de vioi, sunt in forma” etc.

Este, intr-adevar, o metoda simpla, eficienta si rapida.

Dupa ce echilibrul organismului este restabilit, reflexoterapia intretine sanatatea organismului si previne aparitia altor dereglari. Reflexoterapia actioneaza asupra cauzei problemelor, nu doar asupra efectelor. Spre deosebire de multe tratamante din medicina alopata, reflexoterapia nu prezinta niciun risc pentru ca nu are efecte secundare. In plus, se adreseaza si este benefica tuturor categoriilor de varsta.

Cel mai mare beneficiu al reflexoterapiei este recuperarea capacitatii native al corpului uman de a se autoregla.

Este momentul sa apelati la reflexoterapie daca:

-        va simtiti stresat si obosit;
-        aveti insomnii, depresie, anxietate;
-        aveti dureri in zona coloanei vertebrale si a articulatiilor;
-        aveti probleme la nivelul sistemului digestiv (balonari, tranzit intestinal ingreunat);
-        aveti probleme in controlarea greutatii;
-        aveti probleme de circulatie periferica (maini si picioare reci);
-        va confruntati cu dereglari de ciclu menstrual sau tulburari ale menopauzei;

Iata o parte dintre beneficiile reflexoterapiei:

-        intareste sistemul imunitar;
-        ajuta la detoxifierea organismului (elimina toxinele acumulate in organism prin intermediul hranei ce contine aditivi si conservanti);
-        elimina durerile simtite la nivelul articulatiilor si al coloanei vertebrale;
-        ajuta la o recuperare mai rapida dupa o interventie chirurgicala;
-        regleaza  corpul din punct de vedere endocrin si stimuleaza productia de hormoni, acolo unde este cazul;
-        trateaza anumite tipuri de alergii;
-        ajuta la rezolvarea disfunctiilor sexuale;
-        reduce si chiar elimina tensiunea nervoasa;
-        normalizeaza circulatia sanguina si circulatia limfatica;
-        are un rol important in combaterea simptomelor de astm;
-        vindeca migrenele si cefaleea;
-        elimina oboseala si sa va ajuta sa va imbunatatiti puterea de concentrare;
-        stimuleaza productia de endorfine (hormonul fericirii);

In cabinetul nostru, reflexoterapia se face pe toata suprafata corpului, dar punem accent pe zona talpii si a coloanei vertebrale.

In cazul in care dumneavoastra aveti nevoie, reflexoterapia pregateste terenul si pentru consiliere psihologica (buton-click de trimitere catre explicatia pentru consiliere psihologica) sau pentru psihoterapie (buton-click de trimitere catre explicatia pentru consiliere psihoterapie). In urma reflexoterapiei, corpul este mai relaxat si mai pregatit sa va ajute in exprimarea emotiilor blocate. Recomandam asocierea acestor terapii pentru ca actioneaza atat asupra corpului, cat si asupra mintii si se potenteaza reciproc. Impreuna au ca efect starea de bine, manifestata atat la nivel fizic, cat si psihic, schimbarea perspectivei asupra vietii si amplificarea propriei vointe in efectuarea schimbarilor necesare.

Reflexoterapia faciala

Reflexoterapia faciala este o practica medicala izvorata din traditii stravechi. Sa ne gandim ca stramosii nostri au supravietuit fara stiinta medicala moderna facand posibila existenta generatiilor contemporane din care facem parte.

Activarea zonelor reflexe de pe suprafata fetei ne permite sa tratam tulburari recente usoare care se manifesta prin: dureri, blocaje, migrene etc

Marturii

  • 1
  • 2
  • 3

Ioana , 27 ani, economist: "despre sedin…

Am intrat prima oara la cabinetul Bio Holistic la recomandarea unei prietene pentru serviciile de reflexoterapie. Aveam probleme cu somnul si ma simteam fara energie...

Ramona, 31 ani, arhitect, "despre sedin…

Fiecare dintre noi este un ignorant fata de anumite domenii. Eu am fost printre cei care au subestimat importanta psihoterapiei ...

Cristina-Maria – 26 ani, jurnalista: "vi…

Ma exprim foarte bine prin scris. In mare parte, in asta consta si meseria mea. Cu toate acestea, mi se pare dificil sa va arat exact cum m-au ajutat vizitele la cabinetul Bio Holistic. Ar trebui probabil, sa ma fi cunoscut ...

Scroll To Top