Friday, 29 03 2024

Ingrijire corporala

Masaj terapeutic

Hipocrat,"parintele" medicinei occidentale, spunea ca cea mai buna modalitate de a-ti mentine sanatatea este sa iti acorzi timp pentru un masaj!

In esenta, masajul terapeutic se deosebeste de masajul de relaxare (buton-click de trimitere catre explicatia pentru masajul de relaxare),  pentru ca se adreseaza direct unei probleme de sanatate localizate intr-o anumita zona. Va este recomandat de exemplu  daca aveti dureri ale coloanei vertebrale sau dureri musculare si in zona articulatiilor.

Iata cateva efecte ale masajului terapeutic:

-        stimularea circulatiei sanguine, care duce la o mai buna oxigenare la nivel celular;
-        eliminarea durerii localizate la nivelul coloanei, articulatiilor si ligamentelor;
-        eliminarea blocajelor resimtite la nivelul tesuturilor;
-        sporirea flexibilitatii;
-        combaterea oboselii fizice si psihice;
-        imbunatatirea calitatii somnului;

Pentru a va recastiga si mentine sanatatea, este recomandat sa combinati masajul terapeutic cu reflexoterapia (buton-click de trimitere catre explicatia pentru reflexoterapie). Cele doua terapii va ajuta sa aveti un organism sanatos si plin de vitalitate!

Masaj de relaxare

Masajul pentru relaxare detensioneaza intregul corp, elimina stresul si oboseala si reda organismului forta vitala. Toti simtim nevoia de relaxare, asa ca este recomandat tuturor persoanelor cel putin o data pe saptamana.

Daca va faceti din masajul de relaxare un obicei regulat, veti observa ca in timp va veti bucura de o rezistenta mai mare la stres si oboseala si va veti mentine mai usor sanatatea.

Pentru a maximiza efectele masajului de relaxare, este indicat sa va odihniti cel putin opt ore pe noapte, sa aveti un regim alimentar echilibrat si sa evitati pe cat posibil mancarurile grele seara.

Masaj chinezesc

Masajul chinezesc Tui Na este o metoda terapeutica orientala, utilizata in China    de peste 2000 ani. Difera de tehnicile de masaj occidentale datorita conceptului energetic pe care se bazeaza, adica armonizarea fortei vitale Chi. Prin masaj se urmareste restabilirea unui flux armonios al fortei vitale Chi prin corp si favorizarea autovindecarii.

In general, in cadrul masajului chinezesc, terapeutul utilizeaza degetele, palma, mana, antebratul sau cotul, iar uneori chiar si picioarele sau genunchii. Se insista cu precadere asupra locurilor dureroase, a punctelor de presopunctura, a meridianelor energetice, a muschilor si articulatiilor.

In functie de problemele specifice ale pacientului, masajul chinezesc se poate combina si cu alte terapii.

Dupa masajul chinezesc, pacientul se simte  relaxat, dar  in acelasi timp plin de energie!

Masaj facial indian

Cu trecerea timpului, stilul de viata si experientele personale, atat cele bune, cat si cele rele, incep sa se vada pe fata dumneavoastra. In plus, excesul de fluid si acumularea de toxine se reflecta pe fata.

Noi va propunem ca metoda de tratament, masajul facial indian, care are multiple beneficii:

-        tonifica pielea in fiecare zona a fetei si are un efect de lifting;
-        ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in zona fetei, toxine care altfel ar duce la aparitia cearcanelor si la o piele palida si lipsita de tonus;
-        indeparteaza, in timp, ridurile si barbia dubla;
-        va creste energia si imunitatea;
-        elimina incordarea;

Tratamentul ajuta la inlaturarea problemelor existente si contribuie la prevenirea celor     care ar putea aparea in viitor. In plus, va relaxeaza si va elibereaza de stres!

Masajul facial indian va face sa aratati si sa va si simtiti mai tanara!

Masaj anticelulitic

Tratamentul prin masaj anticelulitic netezeste zonele afectate de celulita si   remodeleaza tesutul adipos. Sedintele de masaj se fac pe solduri, pe picioare, pe fese si pe abdomen. Cu ajutorul acestui masaj se stimuleaza supletea si elasticitatea pielii si a tesuturilor subcutanate si se activeaza circulatia sangelui.

Are urmatoarele beneficii:

-        elimina aspectul de “coaja de portocala al pielii”;
-        reda pielii elasticitatea si fermitatea;
-        reduce tesutul adipos;
-        stimuleaza si imbunatateste circulatia sangelui;
-        imbunatateste sistemul imunitar care poate deveni deficitar dupa o perioada de stres sau in urma unor dereglari hormonale;
-        elimina si previne retentiile de apa din tesuturi;

Masajul anticelulitic nu este unul de relaxare (buton-click de trimitere catre explicatia pentru masaj de relaxare) si poate fi usor dureros pentru ca se actioneaza asupra pielii prin manevre mai dure (metode de framantat, tapotament, frictiuni). Pentru a da rezultate vizibile trebuie efectuat de un profesionist. Daca apar vanatai inseamna ca intensitatea la care se efectueaza masajul trebuie redusa.

Pentru rezultate de durata se recomanda combinarea masajului anticelulitic cu   reflexoterapia (buton-click de trimitere catre explicatia pentru reflexoterapie) deoarece de cele mai multe ori celulita este un efect al stresului si/sau a unor dezechilibre ale organismului. Combinand cele doua metode se rezolva acest dezechilibru cu eficienta, ele actionand asupra cauzelor aparitiei. In felul acesta celulita este eliminata, dar si tinuta departe in viitor!

Pentru ca masajul anticelulitic sa aiba efecte maxime, se recomanda o nutritie (buton-click de trimitere catre explicatia pentru nutritie) echilibrata si evitarea sedentarismului.

Nu este indicat masajul anticelulitic in cazul unor inflamatii acute dermatologice si al unor varice pronuntate. In plus, este bine sa evitati sedintele de masaj anticelulitic in primele zile de menstruatie si in perioada sarcinii.

In urma sedintelor de masaj anticelulitic veti avea musculatura mai tonifiata si veti   scapa, daca este cazul, de kilogramele in plus!

Marturii

  • 1
  • 2
  • 3

Ioana , 27 ani, economist: "despre sedin…

Am intrat prima oara la cabinetul Bio Holistic la recomandarea unei prietene pentru serviciile de reflexoterapie. Aveam probleme cu somnul si ma simteam fara energie...

Ramona, 31 ani, arhitect, "despre sedin…

Fiecare dintre noi este un ignorant fata de anumite domenii. Eu am fost printre cei care au subestimat importanta psihoterapiei ...

Cristina-Maria – 26 ani, jurnalista: "vi…

Ma exprim foarte bine prin scris. In mare parte, in asta consta si meseria mea. Cu toate acestea, mi se pare dificil sa va arat exact cum m-au ajutat vizitele la cabinetul Bio Holistic. Ar trebui probabil, sa ma fi cunoscut ...

Scroll To Top